banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg
 
Projekt skupine "Pčelice"
TOLERANCIJA PREMA OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Cilj ovog projekta bio je razviti svijest kod djece da smo svi različiti pod sloganom: „SUPER JE BIT RAZLIČIT“, ali i da postoje osobe s posebnim potrebama. 

 

 
Vrijedne ruke malih bića - bore se za život ptića!

Dolazak proljeća probudio je u djeci iz skupine „ Sunce“ prave male istraživače. Boravili smo u prirodi s povećalima, olovkom i bilježnicom i promatrali što se sve događa s prirodom. Dok smo promatrali pupanje drveća pažnju nam je privukla ptičica svojim cvrkutanjem. Ubrzo je uslijedilo mnoštvo pitanja pa smo pozvali u pomoć i stručnjaka za uzgoj ptica. Paulin tata Davor  Skejić rado je prihvatio naš poziv.

 
Preporuča se dnevno pojesti jednu jabuku!

„JEDNA JABUKA NA DAN TJERA DOKTORA IZ KUĆE VAN!“


Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. 

 

 

Različitost nas obogaćuje, otvara nas prema drugima i poučava o vlastitoj kulturi, tradiciji i naslijeđu. 

Svako dijete i obitelj mora imati jednake mogućnosti za učenje i sudjelovanje, bez obzira na spol, rasu, etničku ili vjersku pripadnost, jezik, kulturu, vjeru, socio - ekonomski status, strukturu obitelji, dob ili posebne potrebe.

 
"Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača!"
DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Obilježavaju se svake godine tijekom listopada uz pjesmu,priče,stihove,a pridonose potpunijem:

  • odgoju i obrazovanju za okoliš
  • upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti
  • razvoju svijesti o zdravoj prehrani

 

 

Aktivnost kojom se potiče razvoj ekološke svijesti. 
 
 Začetak projekta
  • prazan akvarij u SDB
  • ponuda djeteta da donese svoje ribice od kuće
Što smo htjeli saznati:
  • život riba - što im je potrebno?
  • vrste riba, životinjski svijet u vodi
  • ribnjak, akvarij
  • kako se ribe kreću, mogu li govoriti?
 
PROJEKT

Djeca prema vlastitim interesima i mogućnostima poduzimaju istraživačke i druge aktivnosti u kojima aktivno stječu iskustva i znanja  u suradnji s drugom djecom. Kada  su djeca motivirana nekom temom postojat će veća motivacija i uspješnije učenje.

 

 

“U životu kao prvo – svatko nek' posadi bar jedno drvo!“

U svijetu gdje su današnja djeca preplavljena umjetnim materijalima i plastikom, drvene igračke su prihvaćene s iskrenim oduševljenjem! Djeca nisu znala što se sve od drveta može napraviti i koliko je taj prirodni material podatan za oblikovanje. U razgovoru navodili su: što sve od drveta može nastati, što sve oni o drvetu znaju te što bi željeli saznati i naučiti.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com