banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Likovno stvaralaštvo utječe na razvoj mnogih znanja i sposobnosti. Djeca usvajaju rad likovno-tehničkim sredstvima i tehnikama, upoznaju se s likovnom terminologijom te s vrijednostima likovne i etnografske baštine, kao i s priznatim djelima svjetske umjetnosti.

Kod djece razvijamo i aktiviramo psihofizičke funkcije, poput osjeta vida, dodira; razvija se motorika, percepcija, pamćenje, mišljenje, mašta, emocije i interesi. Usvajaju se estetičke, moralne i radne vrijednosti. Formiraju se uvjerenja i stavovi. Podržavaju se subjektivne, oblikovne i kreativne sposobnosti. Njeguje se pozitivan odnos prema radu.

Prvi korak u približavanju umjetnosti ostvaruje se kroz upoznavanje djece s raznim materijalima i sredstvima za rad. Djeca kroz igru, putem nesputanog manipuliranja i istraživanja svojstava i mogućnosti ponuđenih likovnih materijala razvijaju pozitivan odnos i sigurnost u likovnom stvaralaštvu.  

Ivana Souissi, odgojiteljica


 

 

LIKOVNA RADIONICA

 

Kalendar događanja

Travanj 2021
19
Ponedjeljak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

19 Travanj 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com