banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

Kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu, stvoren je program radionica za roditelje „Rastimo zajedno" koji se od 2008. godine provode s roditeljima najmlađe djece.  Program  se sastoji  se od 11 radionica koje su sadržajno međusobno povezane, a namijenjene su roditeljima djece jasličke dobi (do 4 god). Broj polaznika je ograničen.

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno" omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast, razvoj roditelja i djeteta. 

Na radionicama roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine.

Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).

Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Predavanjima i vježbama stječu se znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom.

Razgovorom se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom.

Druženjem se postaje sigurniji, samopouzdaniji, zadovoljniji.


Što su rekli roditelji o Programu:

  • „Cure su dobile mamu koja ih bolje razumije, manje viče, više razgovara, puno se igra; koja je zadovoljnija sobom i svojim životom što se odražava i na njih."

  • „Proširio sam svoje vidike glede odgoja djece, promijenio neke 'metode' odgoja koje me nisu usrećivale, a ni djecu."

  • „Imam puno više smirenosti u odgajanju, ne događaju se više osjećaji nemoći i gubitka kontrole."

  • „Spoznala sam da ne moram biti savršen roditelj."

  • „Očekivao sam da će mi netko 'soliti' pamet kako odgajati dijete. Već nakon prve radionice bio sam oduševljen."

 

U  dječjem vrtiću „Dugo Selo“ od 2010/2011. godine provodimo radionice za roditelje pod nazivom „Rastimo zajedno“. Voditelji radionica su:  Goranka Matić Šarić, stručni suradnik  psiholog,  Nikolina Bošnjak, stručni suradnik pedagog i Jadranka Ojvan, odgojiteljica. Voditeljice radionica su završile edukacijski seminar za provođenje navedenih radionica i u okviru redovitih supervizijskih susreta koje organiziraju UNICEF i Agencija za odgoj i obrazovanje nastavljaju stručno usavršavanje na području ovom području.


 

 

 

 

Dijete putuje, roditelj usmjerava!

Program radionica za roditelje “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi od jedne do četiri godine života. Program je nastao u okviru UNICEF-ovog projekta Prve tri su najvažnije.

Radionice će se održavati prema priloženom rasporedu.

 

 

 

Kalendar događanja

Travanj 2021
19
Ponedjeljak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

19 Travanj 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com