banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

U siječnju 2009. godine organiziran je edukativni seminar za odgojitelje i stručne suradnike za provedbu CAP programa u dječjim vrtićima u organizaciji Udruge roditelja «Korak po korak». Tri naše djelatnice: Damirka Mikulčić, odgojitelj, Tanja Petric, odgojitelj i Goranka Matić Šarić, stručni suradnik psiholog, sudjelovale su u edukaciji i time postale CAP tim koji  provodi CAP program u našem Vrtiću.

CAP program je licencirani program kojem je svrha prevencija napada na djecu, odnosno sprječavanje zlostavljanja djece. Postoji jasno određen protokol prema kojem se CAP program provodi.

U travnju 2009. CAP tim Dječjeg vrtića „Dugo Selo“ je na supervizijskom sastanku CAP timova prezentirao uvježbanost i spremnost tima za provođenje CAP programa te smo dobili odobrenje za početak provedbe ovog preventivnog programa u našem Vrtiću.

U pedagoškoj godini 2008./2009. održali smo CAP radionicu namijenjenu djelatnicima našeg Vrtića. Djelatnici su naveli da je sadržaj radionice zanimljiv, koristan i prihvatljivo prezentiran.

Nakon toga održana je CAP radionica za roditelje djece starijih vrtićkih skupina. Roditelji su sa velikim zanimanjem pratili prezentirani sadržaj.

Za dvije starije vrtićke skupine djece održane su CAP radionice za djecu. Djeca su aktivno sudjelovala u radionicama, sa zanimanjem pratila igrokaze i ostale sadržaje, uz puno zanimljivih dječjih pitanja i komentara. Od odgojitelja skupine dobili smo povratnu informaciju kako su iznimno zadovoljni provedenim CAP radionicama za djecu te ih smatraju iznimno korisnima.

Dogovorene su daljnje odgojno-obrazovne aktivnosti u vezi prevencije zlostavljanja djece.

CAP program provodimo i dalje. Provodimo ga u dvije starije vrtićke skupine u tekućoj pedagoškoj godini, uz CAP radionicu za roditelje djece uključene u radionice.

 

CAP tim DV «Dugo Selo»

Kalendar događanja

Travanj 2021
19
Ponedjeljak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

19 Travanj 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com