banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

 

IGRE ZA POTICANJE RAZVOJA PREDČITALAČKIH VJEŠTINA

 

IGRA KALADONT

Ovo je tradicionalna igra smišljanja riječi na zadnja dva slova u prethodno izgovorenoj riječi. Igra završava kada netko izgovori riječ koja završava na slog „ka“, te tada sljedeći igrač kaže „kaladont“ i on je pobjednik.

Npr. 1. igrač mama

          2. igrač majica

          1. igrač carevina

          2. igrač naranča

          1. igrač čarapa

          2. igrač patka“

          1. igrač KALADONT!

 

 

IGRA „ČAROBNA ŠKRINJA“

U ovoj igri cilj je memorirati što veći niz riječi, tj. ponoviti riječi koje izgovara prethodni igrač, te dodati jednu novu koju dijete samo izmišlja.

Igra počinje ovako: prvi igrač izgovara riječi: „ Našao sam čarobnu škrinjicu i u njoj npr. lubenicu“, idući igrač ponavlja:“ Našao sam čarobnu škrinjicu i u njoj lubenicu“ i dodaje neku svoju imaginarnu stvar npr. kocku. Idući igrač ponavlja:“ Našao sam čarobnu škrinjicu i u njoj lubenicu, kocku “ i dodaje ponovno novu imaginarnu stvar. Igra traje sve dok netko ne pogriješi u nabrajanju, odnosno zaboravi riječ koju je netko „ubacio“ u škrinjicu.

 

IGRA „NABRAJANJE PO ZADANOM SLOVU“

U ovoj igri odaberemo kategoriju riječi kao što su npr. životinje, stvari, biljke i sl. Potrebno je izabrati početno slovo na koje će se imenovati pojmovi. Svaki igrač mora imenovati naizmjence po jedan pojam u toj kategoriji, sve dok se ne iscrpe ideje.

Primjerice, stvar na slovo:

A: auto, antena, avion, akvarij, akumulator..

B: brod, boca, bojica, bicikl, bubanj....

 

IGRA POGODI ŠTO JE

U ovoj igri odrasli neka zamisli djetetu poznati predmet i pokušajte ga opisati. Dijete treba pogoditi što je to prema vašem opisu. Kada više puta uspije pogoditi, zamijenite uloge. Ova je igra pogodna za proširivanje riječnika te razvoj logičkog mišljenja.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com