banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg

ŠTO RADI LOGOPED U VRTIĆU?

Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, otkrivanjem te terapijom jezično-govornih teškoća. Logoped u vrtiću brine o djeci koja imaju: poremećaj izgovora glasova, poremećaj govorne tečnosti (npr. mucanje, brzopletost), usporen jezično-govorni razvoj i/ili posebne jezične teškoće, poremećaj glasa, poremećaj govora i jezika u djece s posebnim potrebama kao što su djeca sa sniženim kognitivnim sposobnostima, s poremećajima pažnje i hiperaktivnošću, s cerebralnom paralizom i kroničnim bolestima i poremećajima komunikacije. Logoped surađuje s odgojiteljima i roditeljima djece koje su uključene u terapiju te sa svim odgojiteljima i roditeljima u cilju senzibiliziranja za govorno-jezičnu problematiku te potrebe djece s posebnim potrebama. Također, vrši edukaciju odgajatelja o tome kako stimulirati razvoj govora kod djece. Vrtićka dob najidealnija je za prevenciju i rehabilitaciju jezično-govornih teškoća djece, tj. pravovremenim vježbama mnoge teškoće mogu se prevladati do škole.

Ako primijetite da Vaše dijete ima teškoća, nipošto ga nemojte ispravljati, popravljati, opominjati ili štogod drugo. Dok ne dobijete stručnu pomoć logopeda, uživajte u zajedničkom čitanju neke bajke, priče ili uživajte u zajedničkoj šetnji... Djeca brzo rastu. Iskoristite takve trenutke, kasnije za to nećete imati prilike!

Lea Pepelko

 

LOGOPEDINJA SAVJETUJE

Kalendar događanja

Travanj 2021
19
Ponedjeljak
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

19 Travanj 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com