banermali.png
baner001.jpg baner002.jpg baner003.jpg baner004.jpg baner005.jpg baner006.jpg baner007.jpg baner008.jpg baner009.jpg baner010.jpg baner011.jpg baner012.jpg baner013.jpg
  __ Vrtić kod kuće 

 Upute roditeljima

vezane za Covid 19

   

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

     

 

Program 'Rastimo zajedno'

 

 

Dječji vrtić Dugo Selo i ove godine je proveo Program rada s roditeljima 'Rastimo zajedno' i omogućio pravo na podršku roditeljima, i još više od očekivanog ostvario izvrsne partnerske odnose s brižnim roditeljima.

Roditeljska uloga uvijek je predstavljala veliku odgovornost, no nikad nije bila toliko zahtjevna kao danas u suvremenom društvu .Od suvremenog roditelja očekuje se mnogo : dobro poznavanje razvoja djeteta, primjenjivanje odgovarajućih odgojnih postupaka, korištenje i i traženje novih znanja i vještine. Uspješnost u odgojnom djelovanju roditelja određuje razvoj djeteta i svih njegovih potencijala stoga bi roditelj trebao posjedovati određena znanja i vještine i pravovremeno ih primijeniti, no riječ je o trajnom procesu savladavanja izazova roditeljstva,pri kojem roditelji imaju pravo na podršku.

Upravo iz toga razloga Dječji vrtić Dugo Selo omogućio je ovaj vid podrške i provedbe Programa Rastimo Zajedno u okrilju UNICEF-ovog Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu.

Program Rastimo Zajedno provodile su voditeljice koje su prošle edukaciju za ovaj program  : Pedagoginja Nikolina Bošnjak, odgojiteljica Goran Bukša Lojna , psihologinja Goranka Matić Šarić u vremenskom periodu  od 22.01. do 23.04. 2018. uz potporu ravnateljice Draženke Sesan.

Program je cjelovit i strukturiran, podijeljen u jedanaest tema , izdvojit ću određene naslove kako bi Vam slika bila zornija :Kako dijete uči o svijetu oko sebe? Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta  Postavljanje granica Zašto i Kako?...

Broj polaznika programa ograničen je kako bi se kvaliteta intenzivirala. U ovoj pedagoškoj godini sudjelovalo je 13  iznimno  savjesnih i suradljivih roditelja koji su intenzivno promišljali o roditeljskoj ulozi i uspješno završili Program, nakon čega su i dobili potvrde o sudjelovanju.

                                                                                

Nikolina Bošnjak, stručni suradnik  pedagog

 

 

 

 

 

 

 

 

 O programu iz perspektive roditelja:

 

 Mala sam. Dijete sam. Sanjam,vidim,osijećam. Rastem zajedno sa svojem roditeljima. "Ovo nikada neću kao moji roditelji!!!"

Odrasla sam. Upoznala princa na bijelom konju.

Test je pokazao plus. Koja radost!!!

Došla je prva beba. A i moje vrijeme da ispunim svoje snove. Moja djeca će biti najsretnija djeca ikad. Nikada neće biti povrijeđena i tužna. Ali moje dijete plače. Pokušavam držati sve pod kontrolom. Gubim kontrolu.

Jesam li ja dobra mama? 

Hoće li me moja djeca uvijek voljeti?

I onda se jadna kockica namjestila na mjesto. Sjedim sa grupom ljudi koji imaju istih problema kao i ja. Mislim  si, ima nade za mene. Rastem zajedno s njima u uvjerenju da moja djeca mogu rasti zajedeno sa mnom boljom. I ne samo da ima nade za mene nego su mi i stručnjaci na raspolaganju neiscrpnih snaga da moje kockice polako sjedaju na svoje mjesto. Osvještavaju nas da postoji jednostavan način da riješimo probleme. Istina da ja,savršena,ipak imam pokuju stvarčicu za promijeniti. A to je da prestanem biti egocentrik i komplicirana. Da raširim ruke i obgrlim svoje probleme i takva budem primjer,pozitivan primjer ,svojoj djeci. 

Neka rastemo zajedno!

 

Nataša Filipović

 

 

Hvala puno na svemu, vašem trudu, organizaciji veselim se budućoj suradnji. Hvala drugim roditeljima koji su mi ukazali da svi imamo iste ili slične probleme i da savršen roditelj ne postoji nego se izrađuje od rođenja djeteta pa do njegove samostalnosti .Hvala našim voditeljicama koje su nam dale vjetar u leđa da se ne nasučemo nego da  i dalje plovimo i uživamo u najtežoj , ali i najljepšoj roditeljskoj ulozi.

 

Mateja Pranjić

 

 

 

Zahvalni smo Vam supruga i ja  što ste nam omogućili ovakav tip edukacije, koji nam je uvelike pomogao i ohrabrio nas kod zajedničkog odrastanja naše djece. Stoga bi nam bilo drago da se ovakav vid edukacije nastavi i sljedećih godina.

 

Hrvoje Juras

K U T A K    Z A   S M I J E H


 

ZAŠTO IMAMO PREZIME?

Da znaš tko si, jer neki imaju isto ime. (A.M. 6 g.)

Kad ides preko granice da mama može reći prezime preko kartice. (E.M.6 g.)

Kalendar događanja

Veljača 2021
27
Subota
nema događanja
BuaXua Calendar

Eko-himna

Brojač posjetitelja


Trenutno

1
Online

27 Veljača 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com